Confectielijn


r5 f12f0b3d59d562baadb47b48c2088f0dConfectielijn

Confectielijn is de term die ik gebruik voor vrij werk wat je 'van de plank' kunt bestellen. Via mijn webshop bij 'Werk aan de Muur' kun je een mooie wanddecoratie uitzoeken in een prima kwaliteit. Loop je tegen onmogelijkheden aan of heb je specifieke wensen? Neem dan rechtstreeks contact met mij op. Werken die geleverd worden via de webshop gaan buiten mij om en worden niet gesigneerd, gecertificeerd of geregistreerd. Klik op onderstaande link om in een andere tab de webshop te openen.

 

Naar de webshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maatwerk


Maatwerkfoto aan de muur

Maatwerk

 

Wil je echt iets moois aan de muur? Dan bestel je je foto rechtstreeks in overleg met mij. We kunnen dan in vrijwel alles variëren. Maatvoering, materiaal, maar zelfs de foto kan worden aangepast naar je wensen. Liever zwart/wit of bijvoorbeeld een pasteltint? Of misschien heb je wel een idee voor een foto die nog gemaakt moet worden? Je kunt iedere wens altijd bij mij kwijt. Je betaalt niets als we er niet uitkomen of als je wens niet te realiseren is. Houd rekening met het volgende:

 

 • Maatwerk wordt speciaal voor jou gemaakt. Daaruit kan een verplichting tot afname of schadeloosstelling bij niet afnemen voortvloeien. Dat is logisch en klinkt ernstiger dan het is, maar ik wil je er hier toch op gewezen hebben.
 • Maatwerk kan een zeer persoonlijk en uniek karakter hebben waardoor jij het wel, maar anderen het minder snel zullen aanschaffen. Dit kan van invloed zijn op de prijs. Eenvoudiger gezegd: een mooi landschap wat ik voor jou fotografeer en uitwerk wat door anderen ook gewaardeerd wordt kan ik wellicht aan meerdere mensen verkopen. Terwijl je het misschien een minder goed idee vindt dat ik de foto van je partner aan meerdere mensen verkoop.
 • Foto's in hoge kwaliteit, gemonteerd en boven een formaat van 30x45cm worden door mij gecertificeerd en gesigneerd.
 • Gecertificeerde foto's verschijnen in oplagen van maximaal 15 stuks, een opdrachtgever heeft zeggenschap over de oplagegrootte. De oplagegrootte is van invloed op de prijs.
 • Een opdrachtgever kan een aandeel krijgen in opbrengst van een foto als hij/zij een unieke invloed heeft gehad op de totstandkoming van de foto. De inbreng moet dusdanig zijn dat de foto anders niet tot stand had kunnen komen. Het aandeel is gemaximaliseerd op 20% van de netto marge en wordt uitsluitend berekend over de eerste verkoop. Volgrechten en andere rechten zijn nadrukkelijk uitgesloten. Om hierop aanspraak te kunnen maken worden vooraf schriftelijk afspraken gemaakt.
 • In perioden waarin de overheid dit toestaat worden gecertificeerde werken verrekend tegen het lage BTW-tarief (6%)

 

Praktische tips

Het formaat van een foto heeft een grotere invloed op de waarnemingservaring dan het materiaal.

Vrij vertaald: een juist gekozen formaat zal je plezier bij het bekijken van de foto meer vergroten en speelt een belangrijker rol dan bijvoorbeeld het materiaal waarin je de foto laat uitvoeren. Vergelijk het met een tv versus een bioscoopdoek. Hoe meer je het gevoel krijgt door het beeld omgeven te zijn, hoe sterker je beleving van het beeld.

 

Doe daarom jezelf een lol: ga met wat plakband en oude kranten aan de slag en maak een 'dummyfoto' die je op de toekomstige plaats van je aan te schaffen foto hangt. Zoek met knippen, plakken en proberen naar het huiste formaat van je foto. Probeer je het beeld wat er komt alvast in te beelden. Mijn ervaring is dat 90% van de mensen die dit doen uitkomen op een heel ander formaat dan ze achter hun buro aanvankelijk verzonnen.

 

Er zijn uitvoeringsmaterialen te over. Zomaar een paar termen die je gaat tegenkomen: aluminium, dibond, perspex, acryl, epoxy, foam, pearl, glans, mat, lustre, ilfoflex, geanodiseerd aluminium, frames, zweefframes, afhouders, gelaste zweefframes, folies, laminaat etc. Het is teveel om op te noemen. Topproducten in de fotografie komen alleen tot stand wanneer de juiste middelen worden gebruikt en gecombineerd. Wil je iets goeds, laat je dan informeren. Als je echt van plan bent iets moois te laten maken ben je (op afspraak) ook welkom in mijn studio voor een gesprek over de mogelijkheden. Maar ook telefonisch kan ik je vaak al heel veel verder helpen.

 

Maatwerk wordt gecertificeerd en gesigneerd (uitgezonderd canvas) en:

 • valt onder het lage BTW-tarief van 6% en is daardoor relatief voordeliger,
 • is beperkt in oplage tot max 15 stuks,
 • er is een uitgebreider spectrum aan mogelijkheden,
 • het is risicoloos, de prijs wordt vooraf geoffreerd en hiervan wordt niet afgeweken,
 • de verwachte levensduur van papierafdrkken is rond de 100 jaar,
 • twee jaar garantie op materiaal en constructiefouten.

De meerprijs van maatwerk ten opzichte van confectie ligt gemiddeld rond de 25% (incl BTW). Vraag naar de mogelijkheden! Klik hier!

 

 

Maatwerk is vooral... maatwerk... De essentie is dat het tot stand komt in overleg. Ik stel mijn kennis in dienst van jouw wensen. Neem dus contact op voor overleg. Kijk op de pagina CONTACT

 

 

 

Vrij werk


Vrij werk aan de muurVrij Werk

Confectie

Maatwerk

 

Ik werk dagelijks met (vaak) naakte mensen. Prachtig om dat vertrouwen te krijgen en leuk om te doen. Voor vrij werk in het naakt en erotische genre werk ik graag met mensen die bijzonder expressief zijn met hun lijf. Maar mijn vrije werk ligt vaak ook in een heel andere lijn. Zoals landschappen of verrassende observaties. De foto's zijn dan meer bedoeld als een rustpunt aan de muur of juist als een aandachttrekker die blijft boeien.


Voor de confectielijn van mijn vrije werk werk ik samen met 'Werk aan de Muur'. Je leest er alles over op de pagina 'Confectie'.

 

De verwerking van een bestelling gaat buiten mij om. Je krijgt een goede kwaliteit voor een interessante prijs. In de confectielijn word je wel beperkt tot het (redelijk uitgebreide) standaard leveringsprogramma van Werk aan de Muur. Niet elke maatvoering of kwaliteit is voordelig te realiseren. Maar ondanks dat is dit een uitgesproken goed alternatief voor het duurdere maatwerk.

 

Maatwerk

Ga je voor het neusje van de zalm, dan bestel je je maatwerkfoto rechtstreeks bij mij. We kunnen dan uitgebreid overleggen over je specifieke wensen, de uitvoering en de maten die daarbij passen. Advies op maat voor een kunstwerk op maat.

 

Wil je echt iets bijzonder moois aan de muur? Kies dan voor MAATWERK!