Eindproducten

 


Blijvende herinneringen

 


Wat houd je over aan een fotoshoot, behalve een geweldige ervaring? In de standaardpakketten zit altijd een eindproduct. Meestal een setje perfect afgewerkte en daarna afgedrukte foto's.

Daarnaast zijn er heel veel andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld een eenvoudige dvd met alle foto's. Dat is een leuke herinnering. Maar de meeste mensen die bij mij komen willen uiteindelijk een groot kunstwerk aan de muur met zichzelf in de hoofdrol. Weer anderen willen een boek. Er is heel veel mogelijk.

 

Maatwerk

Ik lever weinig standaard eindproducten. Ik hanteer twee 'lijnen': Standaard afdrukken in de lagere prijsklasse en Premium afdrukken.

 

Standaard afdrukken

De standaard afdrukken worden gemaakt op uitstekend materiaal, met gangbare machines. Dit houdt de prijs confortabel laag. De laboratoria waarmee ik samenwerk verzorgen een afdruk met een zogenaamde digitale belichter op chemisch papier. Zeg maar een ouderwetse fotoafdruk die op een moderne manier tot stand komt. Ik lever alleen in speciale gevallen inktjetprints. Hoe mooi inktjetprinters ook kunnen zijn, ze hebben nadelen die zeker bij studiofotografie zichtbaar kunnen worden.

 

Premium afdrukken

Een premium afdruk komt met de grootste zorg tot stand. Ik zit er zelf bovenop om de kwaliteit te controleren, maar ook de andere betrokken partijen die ik inhuur staan bekend om hun hoge kwaliteitseisen. Een premium afdruk is van een dergelijke kwaliteit dat het ook de moeite en de investering loont om de afdruk te 'veredelen'. Dat kan bijvoorbeeld door hem te incapsuleren of te monteren op een duurzame ondergrond (meestal aluminium). Daarmee krijgt de foto een lange levensduur. We streven ernaar de foto er voor de eeuwigheid te laten zijn, maar zijn in ieder geval niet tevreden als de kwaliteit binnen 75 jaar achteruit blijkt te gaan (binnen minimale gebruikelijke tolerantiegrenzen).