Naakt of erotisch


079

 

Intieme portretten

Naaktfotografie

Erotische fotografie 

 

'Erotische fotoshoots', 'esthetische naaktfotografie', 'zwangerschapsfotografie' en 'fotoshoot voor lijfsbehoud' zijn allemaal vormen van intieme portretten. Wat houdt dat in? Is het wat voor jou? En hoe werkt het? Je leest het hier. Weet je al wat je wilt? Kies dan in het menu direct de shoot van jouw keuze!

 

Soorten en maten

Shoots zijn er in soorten en maten. Fotografen hanteren hun eigen indelingen. Echt duidelijk is dat niet altijd. En sommigen doen maar wat. Daarom deze pagina waarop je kennis kunt maken met mijn indeling. Op deze site vind je veel informatie, misschien wel te veel. Het is ook niet allemaal op jou van toepassing uiteraard. Dus om je zoektocht wat meer richting te geven is het goed eerst drie eenvoudige vragen te beantwoorden:

 

1 Wie?

De eerste vraag is eenvoudig. Wie gaat er op de foto? Jij alleen (single shoot) of jij samen met je partner (parenshoot)? Je kunt ook nog kiezen voor de vriendinnenshoot. Een vriendinnenshoot is eigenlijk niets anders dat twee single shoots voor jou en je vriendin die we tegelijkertijd doen. En natuurlijk mag die vriendin ook een vriend zijn...

 

2 Wat?

De tweede keuze is vaak ook niet zo moeilijk. Je hebt er vast een gevoel bij. Wat voor foto's wil je (of heb je nodig)? Je zag ze hierboven al opgesomd staan. En vaak is de keus niet moeilijk. Iets past bij je gevoel. Of het past niet. Wat je echt niet wilt moet je niet doen. Wat je spannend lijkt op een prettige manier kun je altijd proberen. Wij helpen je graag om het tot een succes te maken.

 

3 Waar?

De derde keuze die je moet maken is de keuze voor de locatie. Misschien de meest lastige keuze. En met de locatie bepaal je tegelijk ook iets over de sfeer van de foto. Ik heb diverse mogelijkheden in de aanbieding. Je leest er meer over op de specifieke pagina's die aan deze locaties zijn gewijd.

Studioshoot

Suiteshoot

Shoot op eigen binnenlocatie (meer informatie volgt snel, heb je vragen, neem contact op!)

Shoot op eigen buitenlocatie (meer informatie volgt snel, heb je vragen, neem contact op!)

Strandshoot

Vakantieshoot

Je leest er alles over op de betreffende pagina's. Maar eerst...wat is een intiem protret eigenlijk?

 

Wat is een intiem portret?

Intiem staat voor innig, vertrouwd, iets wat alleen voor jezelf is en misschien voor één of een paar anderen. Maar wat verstaan we onder een intiem portret? Dat bepaal je helemaal zelf. Misschien heb je op zo'n foto mooie kleren of lingerie aan die je alleen voor hém (of haar, of jezelf) draagt. Vaak ook is een intiem portret bloot of bijna bloot. En dan kun je nog op heel veel manieren naakt zijn. Teder, kwetsbaar, trots, glamorous, stoer, uitdagend, sexy, erotisch, ondeugend...  Misschien wil je jezelf laten vastleggen omdat je zwanger bent, of vanwege je mooie tatoes, of omdat het leven je lichaam heeft getekend. Misschien wil je samen op de foto om de liefde en genegenheid tussen jou en je partner in beeld te brengen. Het zijn allemaal vormen van intimiteit en ze zijn allemaal mooi om vast te laten leggen.

 

Een intiem portret maken is een zoektocht. Een ontdekkingstocht voor model en fotograaf. Jij zoekt naar datgene in jezelf wat je wilt laten zien, ik volg je en help je om dat uit te stralen wat je zoekt. Samen leggen we je mooiste momenten vast voor de toekomst. Ton C. Kroon Fotografie werkt samen met ervaren visagistes die begrip hebben voor je wensen. Ook zij kunnen met je meedenken tijdens de shoot.
We nemen ruim de tijd, zodat je je kunt ontspannen, in de juiste sfeer kunt komen en vertrouwd kunt raken met de camera. Met als einddoel niet alleen een paar kiekjes, maar echt mooie intieme portretten die jou laten zien zoals jij jezelf graag wilt zien. Die het waard zijn om als levensgroot kunstwerk aan de muur te komen en die je anderen met trots zou kunnen laten zien.

 

Iets voor jou?

Waarschijnlijk doe je niet elke dag een fotoshoot en al helemaal niet (bijna) naakt. Terwijl de één zich met het grootste gemak helemaal geeft voor de camera, zal de ander zich ook in keurige lingerie misschien erg naakt en bekeken voelen. Als je nog nooit zoiets gedaan hebt is het volkomen logisch dat je er wat onwennig en onzeker aan begint.

Voor een mooi resultaat hoef je echt niet direct alles (bloot) te geven. Een beetje meer wagen dan je dacht te durven maakt het misschien extra spannend en leuk, maar je moet je er wel lekker bij blijven voelen. Vanzelfsprekend hoef je niks te doen waar je niet aan toe bent, ook al had je van tevoren bedacht dat wel te doen. En de ervaring leert dat gedurende de shoot de ontspanning eigenlijk altijd vanzelf komt.

En nog iets: ik hoor vaak dat mensen aarzelen: 'Ben ik niet te oud, te dik, te dun, te groot, te klein voor zo'n shoot?' We kunnen je gerust zeggen: iedereen kan mooi op de foto komen. Het gaat niet om leeftijden en maten, maar om jou als persoon. Als jij gemotiveerd bent en vertrouwt op jezelf, dan straal je dat uit en komt de rest vanzelf.

In de fotografie is het vaak zo dat een model wordt gezocht bij het plaatje dat gemaakt moet worden. In mijn fotografie, en zeker bij de intieme portretten, is het andersom: ik zoek het plaatje bij jou.

 

Welk intiem portret?

Ik maak vooral maatwerk. Jouw wensen staan dus centraal. En er is heel veel mogelijk. Ik maak onderscheid in een paar 'hoofdstromen': 

  • Erotische fotografie

  • Vooral bedoeld voor de mensen die iets met een sexy uitstraling willen. Ondeugend, spannend, uitdagend, stout. Je mag het zo gek maken als je zelf wilt. Het resultaat van zo'n shoot komt vaak in een fotoboek of aan de muur van de slaapkamer, hoewel deze foto's ook in menige huiskamer terecht komen.
  • Esthetische naaktfotografie

  • Hierbij ligt de nadruk wat meer op de schoonheid van het beeld en speelt jouw persoonlijkheid een iets minder prominente rol. Het is wat kunstzinniger en er blijft meer te raden over. Misschien kan de kijker niet eens direct zien dat jij het bent. Aan jou de keuze of je het verklapt... Je zult zo'n foto wat sneller in de huiskamer hangen. De ervaring leert dat (schoon)moeders er vaak alle begrip voor hebben dat je die foto hebt laten maken...   
  • Fotoshoot voor lijfsbehoud

  • Jaarlijks komen er tientallen vrouwen langs die een borstamputatie moeten ondergaan vanwege (de dreiging van) borstkanker. Het kan fijn zijn je lijf daarvoor nog eenmaal vast te laten leggen. Als herinnering voor later. Je beweegredenen zijn dan totaal anders dan bij de andere intieme portretten. We hebben uiteraard oog voor de bijzondere situatie waarin je verkeert. Het feit dat ik zelf oud-kankerpatiënt ben helpt bij het begrip voor je situatie. We proberen in spoedsituaties altijd fexibel te zijn wat betreft voorrang, afwijkende tijden en plaatsen. Uiteraard staan we ook open voor patiënten met andere ziekten die de behoefte voelen zichzelf nog vast te laten leggen.
  • Zwangerschapshoot

  • Misschien wel de meest bekende fotoshoot. Wie wil dat nou niet? Hoewel (gedeeltelijk) naakt voor de hand ligt is dat natuurlijk helemaal niet nodig. Je kunt op de foto zoals jij dat wilt en kan dat ook ter plekke beslissen. Die buik komt zeker in beeld, toch...?

 
205Mixen kan!

De scheidslijn tussen alle fotoshoottypen is natuurlijk vaag. Niemand kan zeggen waar precies de grens ligt. En tijdens een shoot combineren we ook veel. Zo kunnen we binnen één fotosessie zonder problemen èn een erotische foto èn een esthetische naaktfoto maken.

 

Visagie

Goed om te weten: in de prijzen van alle standaardpakketten is de visagie inbegrepen. De visagie wordt verzorgd door een ervaren visagiste die bekend is met mijn werkwijze en veel ruimte biedt voor je eigen inbreng. Maar als je dat leuk vindt kun je de visagie ook helemaal overlaten aan de visagiste.
De visagiste is aanwezig tijdens de hele shoot en assisteert jou en mij met details en, indien nodig, bijvoorbeeld bij het maken van een kledingkeuze. Na het boeken van de shoot kun je zonodig contact opnemen met de visagiste wanneer er speciale wensen zijn.

 

Je wilt een shoot

Ben je er uit en wil je een intiem portret laten maken? We heten je van harte welkom!

Voorbereiding 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Waarschijnlijk heeft de informatie hierboven je al aan het denken gezet over je fotoshoot. Wat wil je bereiken? Hoe wil je op de foto? En waar? In de studio, in je eigen slaapkamer, buiten? Op een zonnig eiland (zie ook vakantieshoot!) of in een luxe suite? Wil je alleen op de foto of met zijn tweeën? Waar moet je op letten als je je fotograaf kiest? Blader op je gemak eens rond hier op de site. Je vindt hier veel voorbeelden, vragen (en antwoorden) van mensen die je voorgingen, prijzen enz. 

Nog vragen?

Neem dan zeker Contact op! En je kunt natuurlijk de pagina 'vraag en antwoord' bekijken.

Direct boeken?

Je kunt ook direct boeken. Met het Reserveringsformulier maak je je wensen kenbaar, daarna overleggen we verder over plaats, datum en tijd. Het invullen van het formlier verplicht nog tot niets. Het is de eerste stap.

 

 

 

2012 02 11 M 135 KL.jpg
117.jpg
034.jpg
157.jpg