Minderjarig en dan...


Naaktfoto jonge dameErotische fotografie en minderjarigen

 

Ben je nog geen 18 en wil je toch graag naaktfoto's van jezelf? Lees dan het volgende zeker even door!

 

Ik moet je direct al teleurstellen. Ik fotografeer geen mensen onder de 18 jaar in erotische poses. Bedekt naakt kan alleen onder strenge voorwaarden* tussen 16 en 18 jaar als het samenhangt met esthetiek, fotografie van kunst- of sportuitingen waarbij het lichaam een belangrijke rol speelt. Denk daarbij aan (ballet)dansers en bijvoorbeeld atleten, turners of bodybuilders. 

 

Waarom zo streng?

Jongeren van onder de 18 hebben misschien zelfs wel meer behoefte aan erotiek dan mensen die wat ouder zijn. Maar maak je geen zorgen, ook na je achttiende ga je daar nog veel plezier aan beleven. Best veel mensen onder de 18 zijn al heel goed in staat zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun beslissingen en de effecten daarvan te overzien. Bij anderen gaat dat wat nog wat moeizamer. De wetgever heeft bepaald dat rond 18 jaar veruit de meeste mensen in staat zijn verstandige beslissingen te nemen over emotionele dingen zoals hun eigen seksualiteit. Iedereen begrijpt dat die grens van 18 natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde is, maar er moest een grens getrokken worden. Je achttiende verjaardag is wettelijk die grens: helder en duidelijk. En om geen verwarring te laten ontstaan blijkt het goed dat iedereen zich daaraan houdt. Ik ook dus, maar ook voor jou is het goed je te realiseren dat deze wet er niet is om je te pesten, maar om je te beschermen. Er zijn echt goede redenen voor!

 

Geduld

Het is niet zo dat de wetgever jou en je bedoelingen wantrouwt. De belangrijkste reden is dat er anderen blijken te zijn die niet zijn te vertrouwen. Er zijn veel mensen op het internet actief die jou zogenaamd graag willen helpen. De werkelijkheid is dat ze je niet willen helpen maar iets anders van je willen. Ze willen je foto's (of misschien video's) omdat ze dat spannend vinden. Of ze willen jouw vertrouwen winnen om later misschien seks met je te hebben. Dat lijkt in eerste instantie leuk en spannend. Maar mensen die het is overkomen zeggen dat het later altijd een nare ervaring blijkt te zijn. Achteraf hadden ze veel liever andere keuzes gemaakt. Soms blijft het hun hele leven iets waar ze ongelukkig over zijn. Een beetje geduld kan je zo'n nare ervaring besparen.

 

Complimenten

Ik moet je wel een compliment geven. Het is goed dat je op mijn site hebt gekeken en op zoek bent gegaan naar een professionele fotograaf die je zou kunnen helpen. Van professionele fotografen mag je de meest eerlijke behandeling verwachten zonder bijbedoelingen (hoewel er geen garanties zijn dat alle professionele fotografen ook atijd netjes blijven). Professionele fotografen moeten in staat zijn dit soort foto's te maken zonder daarvan opgewonden te raken. Je kunt dat vergelijken met een dokter die dagelijks met blote patiënten werkt. Daarnaast hebben professionele fotografen ook het meest te verliezen als ze dingen doen die niet door de beugel kunnen. Het nadeel van professionele fotografen is dat ze altijd betaald moeten worden. Maar dat komt juist omdat ze hun geld niet verdienen door jouw foto's bijvoorbeeld stiekem door te verkopen aan websites.

 

Het zal nu misschien een teleurstelling zijn dat je niet bij professionals terecht kunt. En dat zou ertoe kunnen leiden dat je toch wilt poseren voor iemand die zich (gratis) aanbiedt. Doe dat niet, heb nog even geduld en kom bij me langs zodra je 18 jaar bent. Als dat niet langer duurt dan twee jaar kun je nu je afspraak al maken!

 

Uitstellen loont!

Uitstellen van je shoot is niet alleen verstandig! Ik maak dat uitstellen graag extra aantrekkelijk voor je: als je jonger bent dan 17,5 jaar en je boekt een shoot die plaatsvindt in de eerste maand na je achttiende verjaardag krijg je € 50,- korting. Bij de shoot is legitimatie met een officieel legitimatiebewijs (bijvoorbeeld een paspoort) verplicht!

 

 

 

 

*Tussen de 16 en 18 dien je altijd vergezeld te zijn van een wettelijke vertegenwoordiger (één van je ouders of een voogd). Jullie dienen je beiden te legitimeren met een paspoort of rijbewijs en er wordt een contract getekend waarin de aard en het doel van de fotoshoot worden vastgelegd. Publicatie van de foto's is niet toegestaan tenzij ik vooraf schriftelijk toestemming heb verleend.

 

143.jpg